Filtrering
Pris (SEK)
150 kr - 431 kr
Vad söker du efter?
I lager?
Varumärke
Tillverkare

Progent

För att säkerställa ögonens komfort och hälsa och för att förlänga livslängden på gaspermeabla linser rekommenderas att patienterna använder Progent veckolösning. Detta är en mycket effektiv avlagrings- och proteinborttagare och den är kompatibel med alla hårda kontaktlinser.

3Produkt

Menicon Progent kontaktlinsvätska från Menicon är en proteinborttagare, desinfektionsmedel och intensivt rengöringsmedel för varje vecka som är kompatibel med alla gaspermeabla kontaktlinser. Lösningen rengör och avlägsnar proteiner från ytan på hårda kontaktlinser genom att helt enkelt blötlägga dem i vätskan i 30 minuter.

Lösningen har en kraftfull och snabb verkan mot alla organismer som kan kontaminera kontaktlinser, inklusive bakterier, mögel, jäst och virus.

Progent består av två sterila föreningar: natriumhypoklorit (Progent A) och kaliumbromid (Progent B). När komponenterna A och B blandas ihop ger de upphov till en oxidations-reduktionsreaktion som desinficerar och avlägsnar proteiner och skräp från hårda linser.

Progent lösning för hårda kontaktlinser används en gång i veckan för att avlägsna avlagringar från gaspermeabla linser. Det rekommenderas att den används tillsammans med Menicare Plus eller Menicare Pure.