Filtrering
Pris (SEK)
90 kr - 431 kr
Vad söker du efter?
I lager?
Varumärke
Tillverkare
Storlek
Användning efter öppning
Storlek
För plan

Lösning för hårda Linser

För att få bästa möjliga vård för dina hårda kontaktlinser behöver du de bästa lösningarna för permeabla kontaktlinser, bland annat från Menicon (MeniCare och Progent), Delta och Boston. Om du håller dina linser rena med en universallösning, desinfektionslösning eller kontaktlinsrengöringslösning kan du hjälpa dem att kännas som nya varje dag.

24Produkt
 

Gaspermeabla kontaktlinser är styva linser tillverkade av hållbar plast som tillåter syre att passera genom linsen. Dessa linser kallas också för gaspermeabla linser, hårda linser, hårda kontaktlinser, RGP-kontaktlinser och syrepermeabla linser.

De första typerna av styva kontaktlinser tillverkades av glas, och senare, 1936, upptäcktes en typ av plast som kallas polymetylmetakrylat (PMMA) och användes som ersättning för glas. År 1971, när de första mjuka kontaktlinserna kom ut, var alla linser tillverkade av denna typ av material. PMMA har utmärkta egenskaper, med hög motståndskraft mot brott och repor, och är lätt att arbeta med. Nackdelen med detta material var dock att det var ogenomträngligt för syre och i allmänhet för olika gaser, medan ögat behöver en betydande mängd syre.

Under tiden har man dock utvecklat gasgenomsläppliga linser som innehåller silikon, vilket gör dem mer flexibla än hårda PMMA-linser. Silikon tillåter syre att passera genom den hårda linsen för att hålla hornhinnan frisk.
Faktum är att många moderna hårda linser tillåter mer syre att nå hornhinnan än de flesta mjuka kontaktlinser. Till skillnad från hårda PMMA-linser, som var tvungna att vara mindre i storlek och med kanterna bort från ögat för att syre skulle kunna tränga igenom, kan hårda kontaktlinser vara hur stora som helst och utan problem monteras närmare ögats yta, vilket ger den nödvändiga mängden syre. De är också lättare att montera så att de sitter säkert på ögat när man idrottar eller gör andra aktiviteter.

RPG-kontakter erbjuder alltså bättre syn, hållbarhet, motståndskraft mot avlagringar, låter ögonen andas, ger den tydligaste synen under hela användningstiden, är idealiska för alla typer av aktiviteter, inklusive sport, kan bromsa utvecklingen av närsynthet och är vattenfria. Men oavsett vilka kontaktlinser du bär är det också nödvändigt med god linsvård.

För att ta hand om dem behöver hårda linser sina egna specifika skötsellösningar. Du kan till exempel hålla dina hårda kontaktlinser fräscha, fria från bakterier och proteinsvampar, med hjälp av rengöringsmedel eller desinfektionslösningar för hårda kontaktlinser. Dessa lösningar för hårda kontaktlinser håller dina ögon friska under hela bärtiden, skyddar dem från infektioner och ger ett bekvämt bärande av kontaktlinser.

Utöver dessa finns det också dagliga eller veckovisa flergångslösningar eller lösningar för rengöring, desinfektion eller återfuktning av hårda kontaktlinser. Några av de mest populära märkena är Boston, Delta, Menicon med MeniCare Plus och MeniCare Pure samt Menicon Progent. Alla dessa bekämpar torra ögon och eventuella obehag som linser kan skapa.