Filtrering

Ögondroppar

 

Ögondroppar för kontaktlinsanvändare

När du bär kontaktlinser är det viktigt att linsen "flyter" på tillräcklig kvalitet och mängd tårar på ögons yta. Om detta inte sker kan linsen gnida mot hornhinnan, vilket förutom att orsaka en känsla av främmande kropp eller möjligtvis skarp smärta även kan ge väg för patogener på grund av de små skador som uppstår; detta kan leda till allvarlig hornhinneinflammation. Den tidigare nämnda gnidningen kan irritera ögonytan och orsaka att inflammatoriska celler strömmar in och potentiellt leder till kronisk inflammation.

Ögondroppar

Ögondroppar

Vårt sortiment inkluderar både ögonfall utan konserveringsmedel och ögondroppar med konserveringsmedel. Genom att använda filtret på vår webbplats kan alla hitta den perfekta produkten för sig själva. För kontaktlinsanvändare rekommenderar vi vårt urval av ögondroppar som är lämpliga att använda med kontaktlinser.

Visol intensiva konstgjorda tårar

Ögonirritation vid användning av kontaktlinser

Moderns dagens kontaktlinser är tillverkade av luftgenomsläppliga material som sällan irriterar ögonen. De har förmågan att hålla ögonen fuktiga under lång tid och minskar därmed risken för torra ögon.

Ändå rekommenderas kontaktlinsanvändare att använda lämpliga ögondroppar som omedelbart kan återfukta vid behov.

Ögondroppar för torra ögon

Kontaktlinser orsakar vanligtvis ökad inflammation i ögonen om de blir förorenade eller bärs för länge. Se alltid till att linsanvändning följer rätt hygienpraxis och att de inte bärs längre än den rekommenderade perioden. Därför, med daglig eller månatlig användning av kontaktlinser, var särskilt noga med att följa användningstiden. Vid röda ögon rekommenderas inte användning av kontaktlinser; kontakta först en ögonläkare.

Systane Ultra ögondroppar utan konserveringsmedel för kontaktlinser

Ett välvalt ögondroppar ger omedelbar och långvarig lindring, hjälper till att återställa tårfilmen, minskar känslan av främmande kropp, minskar brännande känsla och minskar avdunstningen av vattenlagret. Det rekommenderas att läsa instruktionerna för korrekt användning innan användning.

Välj från vårt urval av ögondroppar som även kan användas med kontaktlinser och få din favoritprodukt.

Ögondroppar för torra ögon

Ögondroppar för behandling av torra ögon

Syndromet med torra ögon är en vanlig oftalmisk sjukdom som påverkar livskvaliteten betydligt på grund av dess påverkan på synskärpan och den obehagskänsla det orsakar. Det kan påverka alla åldersgrupper och därmed äventyra resultaten av hornhinne-, grå starr- och synkorrigering (refraktiv) kirurgi.

På grund av Meiboms körtlars otillräckliga funktion i ögonlocken försämras kvaliteten på lipidlagret som förseglar tårfilmen, vilket leder till ökad avdunstning på ögons yta. Utseendet av symtom på torra ögon kan påverkas av olika faktorer: klimat, torr luft, rök, damm, miljöeffekter. Ögondroppar vitaliserar trötta, irriterade ögon.

Typer av torra ögon

Beroende på typen av torra ögon kan oftalmiska symtom och objektiva tecken indikera brist på vatten, avdunstning eller blandtyp av torra ögonsjukdomar.

Ögondroppar för behandling av torra ögon

Dessa typer av ögondroppar syftar till att tillfälligt lindra brännande känsla och irritation orsakad av torra ögon. Om du upplever ihållande obehag i ögonen eller allvarlig tårning, synstörningar eller till exempel röda ögon, avbryt användningen av ögondropparna och rådfråga en ögonläkare, eftersom tillståndet kan försämras.

Om symtomen inte förbättras eller försvinner efter några dagar, se till att träffa en specialist.

Kategorier av ögondroppar

Ögondroppar för extra torra ögon

Ögondroppar som kan användas med kontaktlinser

Regenerativa ögondroppar, användbara efter skador eller operationer

Ögondroppar för torra ögon

Ögondroppar utan konserveringsmedel

Symtom på torra ögon

Torra ögon kan variera från milda till svåra. Symtom på torra ögon kan inkludera: ögonsmärta, huvudvärk, skelning, suddig syn, ögontrötthet, muskelkramper. I vår webbshop finns ögondroppar för torra ögon tillgängliga i olika storlekar.

För behandling av milda symtom orsakade av torra ögon kan du välja mellan flera typer av ögondroppar och konstgjorda tårar. Läs alltid igenom anvisningarna för den valda produkten innan användning.

Som alla läkemedel kan ögondroppar orsaka biverkningar, även om inte alla får dem. Ibland kan suddig syn, mild inflammation i bindhinnan (irritation), pupillutvidgning inträffa, lokala reaktioner (brännande känsla, rodnad, svullnad, smärta, klåda i ögat och området runt ögat) kan uppstå på applikationsstället. Överdriven och frekvent användning kan orsaka brännande och stickande känsla.

Användning av ögondroppar och konstgjorda tårar ger snabb hjälp vid behandling av milda symtom, men om lokala reaktioner kvarstår, suddig syn inte förbättras eller om ögonrodnaden inte minskar, kontakta en specialist.

Vid allvarliga förhållanden måste särskild uppmärksamhet ägnas åt att undvika möjlig bindhinneinflammation. Det vanligaste tecknet på bindhinneinflammation är ögonrodnad. Det följs av stark tårning, sekretion, ögonklåda och i mer allvarliga fall smärta och en känsla av en främmande kropp i ögonen. Om du har bindhinneinflammation (bakteriell ögoninfektion) kan ögondroppar också köpas utan recept, men om problemet är allvarligt är det värt att rådfråga en läkare och använda de mediciner som de ordinerar.

I vårt sortiment hittar du även ögondroppar utan konserveringsmedel. Det är viktigt att följa ögonläkarens anvisningar samt produktens användningsanvisning för korrekt användning. Biverkningar kan uppstå även vid användning av ögondroppar och konstgjorda tårar

Beställa ögondroppar online

När du handlar online kan du som återkommande kund göra om din tidigare beställning med bara ett klick efter inloggning på din profil. Välj bland rabatterade ögondroppprodukter och köp din favorit ögondropp eller konstgjorda tårar.