Filter
Märke
A
B
C
D
E
F
G
H
I
J
K
L
M
N
O
P
Q
R
S
T
U
V
W
X
Y
Z
0-9
Tillverkare
A
B
C
D
E
F
G
H
I
J
K
L
M
N
O
P
Q
R
S
T
U
V
W
X
Y
Z
0-9

Ögondroppar för kontaktlinsbärare

När man bär kontaktlinser är det viktigt att linsen "flyter" på en tårfilm av lämplig kvalitet och mängd. Annars gnider linsen mot hornhinnans yta, vilket förutom att orsaka en känsla av främmande kropp och eventuellt stickande smärta kan ge patogener grönt ljus genom de små skador som orsakas och därmed leda till allvarlig hornhinneinflammation. Den ovan nämnda friktionen kan irritera ögats yta, vilket gör att inflammatoriska celler tränger in och kronisk inflammation utvecklas.

Vårt sortiment omfattar både konserveringsmedelsfria och konserveringsmedelsinnehållande ögondroppar. Med filterfunktionen på vår webbplats kan alla hitta den perfekta produkten för dem. För kontaktlinsbärare rekommenderar vi vårt sortiment av ögondroppar för användning med kontaktlinser.

 

 

Ögonirritation vid användning av kontaktlinser

Dagens moderna kontaktlinser är tillverkade av andningsbara material som är minst benägna att irritera ögonen. De kan hålla ögonen fuktiga under lång tid, så risken för torra ögon är mindre.

Kontaktlinsbärare rekommenderas dock att använda en lämplig ögondroppe som vid behov kan fylla på fukten på några ögonblick.

 

Kontaktlinser kan vanligtvis orsaka ökad ögoninflammation när de blir smutsiga eller överanvänds. Se alltid till att linserna används med god hygien och att de inte bärs längre än den rekommenderade tiden. Så om du bär dagliga eller månatliga kontaktlinser ska du vara extra uppmärksam på bärtiden. Kontaktlinser rekommenderas inte vid röda ögon, rådfråga först din ögonläkare.

Systane Ultra konserveringsmedelsfria ögondroppar för kontaktlinsbärare

En väl vald ögondroppe ger en omedelbar och långvarig lösning, hjälper tårfilmens återhämtning, minskar känslan av främmande kropp, minskar brännande känsla, minskar avdunstningen av vattenskiktet. Det rekommenderas att läsa lämplig behandlingsinformation före användning.

 

 

Ögondroppar för torra ögon

Torra ögon är en vanlig ögonsjukdom som har en betydande inverkan på livskvaliteten genom försämrad synskärpa och det obehag den orsakar. Det kan drabba människor i alla åldrar och kan äventyra resultatet av hornhinne-, katarakt- och refraktiv kirurgi.

En funktionsstörning i de meibomska körtlarna i ögonlocken leder till en försämring av kvaliteten på det lipidskikt som förseglar tårfilmen, vilket resulterar i en snabbare avdunstning från ögonytan. Symtom på torra ögon kan påverkas av olika faktorer: klimat, torr luft, rök, damm, miljöfaktorer. Ögondroppar vitaliserar trötta och irriterade ögon.

 

 

Typer av torra ögon

Beroende på typerna av torra ögon, som baseras på förekomst eller frånvaro av okulära symtom och objektiva tecken, kan sjukdomen torra ögon vara vattenbrist, evaporativ och blandad.

 

 

Ögondroppar som används för att behandla torra ögon

Dessa typer av ögondroppar används för att tillfälligt lindra den brännande känslan och irritation som orsakas av torra ögon. Om du upplever ihållande obehag i ögonen eller kraftig tårbildning, suddig syn eller rodnad i ögonen, till exempel, ska du sluta använda ögondropparna och kontakta din ögonläkare, eftersom tillståndet kan förvärras.

Om symtomen inte avtar eller försvinner efter några dagar är det viktigt att konsultera en specialist.

 

 

Kategorier av ögondroppar

  • Ögondroppar för mycket torra ögon;
  • Ögondroppar för kontaktlinser;
  • Ögondroppar för användning efter regeneration, skada eller operation;
  • Ögondroppar för torra ögon;
  • Ögondroppar som är fria från konserveringsmedel.

 

Symtom på torra ögon

Torra ögon kan vara lindriga eller allvarliga. Symtom på torra ögon kan vara: ögonsmärta, huvudvärk, skelning, suddig syn, trötta ögon, muskelkramper. Våra droppar för torra ögon finns i flera olika förpackningar.

 

För milda symtom som orsakas av torra ögon kan du välja mellan en rad ögondroppar och konstgjorda tårar. Läs alltid bruksanvisningen för den produkt du har valt innan du använder den.

 

Liksom alla läkemedel kan ögondroppar orsaka biverkningar, men det är inte alla som drabbas av dem. Ibland kan suddig syn, lätt inflammation (irritation) i bindhinnan, vidgade pupiller, lokala reaktioner (sveda, rodnad, svullnad, smärta, klåda) förekomma på appliceringsstället. Överdriven och frekvent användning kan orsaka brännande, stickande.

 

Användning av ögondroppar och ögondroppar med konstgjorda tårar kan ge snabb lindring av lindriga symtom, men om lokala reaktioner uppträder, ihållande suddig syn eller om ögonrodnad kvarstår, vänligen sök specialistrådgivning.

 

Vid svåra förhållanden bör särskild försiktighet iakttas för att undvika eventuell konjunktivit. Det vanligaste tecknet på konjunktivit är att ögat är rött. Detta följs av kraftig tårbildning, flytningar, klåda och i svårare fall smärta och känslan av en främmande kropp i ögat. Om du har konjunktivit (en bakteriell infektion i ögat) kan du få ögondroppar utan recept, men om problemet är allvarligt bör du kontakta en läkare och använda de produkter som han eller hon skriver ut.

 

Vi erbjuder även konserveringsmedelsfria ögondroppar. Det är viktigt att följa din ögonläkares anvisningar och produktens bruksanvisningar för att säkerställa korrekt användning.

 

 

Beställ ögondroppar online

Om du är en gammal kund kan du återbeställa din tidigare beställning med ett enkelt klick på en knapp när du loggar in på din profil. Välj bland vårt sortiment av ögondroppar på rea och köp ditt favoritmärke av ögondroppar eller konstgjorda tårar med en rabatt på upp till 30-70 %.

 

Köp ditt favoritmärke av ögondroppar med snabb och till och med gratis leverans beroende på den totala mängden produkter. Aktuell information om leveranskostnader hittar du på leverans- och betalningssidan i eOptik webbutik. Du behöver bara registrera dig i vår nätbutik med en e-postadress och ett lösenord.