Filtrering

Solglasögon

 

Prisvärda solglasögon - Original, varumärkessolglasögon

Solglasögon har blivit en integrerad del av vår vardagsklädsel eftersom de är mode, enkla och prisvärda accessoarer som kan användas oavsett säsong. Förutom att vara en utmärkt modeartikel spelar de en betydande roll för att skydda ögonen och särskilt området runt dem från UV-strålning. Varje par solglasögon i vårt webbshopsortiment garanterar UV-skydd och ger därmed tillräckligt skydd för dina ögon.

Kolla in vårt kompletta sortiment av kampanjsolglasögon online och beställ dina favoritmodeller med bara några klick, eventuellt med hjälp av en online glasögonprovning. Flera välkända varumärken erbjuder utmärkta solglasögon tillgängliga på eOptik.se. Vi har Oakley solglasögon, Ray Ban solglasögon (inklusive Aviator solglasögon), Polaroid solglasögon, Versace solglasögon, Guess solglasögon och Tommy Hilfiger solglasögon också.

Solglasögon - Stilfulla och de skyddar till och med vår ögonhälsa

Det är fördelaktigt att olika världsberömda designers och modehus inte sparar tid och energi för att drömma upp nya kollektioner enligt aktuell mode, eftersom på detta sätt kan ett par solglasögon bli ett verktyg för självuttryck. Vi får dock inte glömma dess viktigaste funktion, som är att skydda våra ögon.

Solglasögonens huvuduppgift är att skydda ögonen från solens skadliga ultraviolett (UV) strålning. De skadliga effekterna av UV-strålning kan räknas upp i längd, och förutom vår hud är vår syn mest utsatt för fara på grund av den. Dessutom tränger den igenom moln, så den kan orsaka problem även när solen inte skiner. Hornhinnan i våra ögon filtrerar ut de flesta av dessa skadliga strålar, men det är viktigt att veta att hög eller långvarig UV-strålning verkligen kan skada ögonen. Om vi inte ger ordentligt skydd ökar vi möjligheten till inflammationer, grå starr och till slut olika degenerationer.

Lösningen är dock uppenbar: köp solglasögon av god kvalitet med UV-filter. För att minimera riskerna kan vi försöka undvika solen mellan kl. 10 och 15, bära en keps eller hatt med skärm, men utan tvekan är det säkraste att bära ett par solglasögon med UV-filter. Därför, när du köper solglasögon, leta alltid efter UV 400-märkningen eftersom den säkerställer rätt skydd för ögonen.

Bra solglasögon

För att säkerställa optimalt skydd för våra ögon mot skadlig UV-strålning måste solglasögon uppfylla tre viktiga faktorer. Själen i solglasögonen är främst linsen, som måste uppfylla följande egenskaper. Det viktigaste är att filtrera ut 100% av skadlig UV-strålning upp till 400 nanometer (solglasögon med UV 400-märkning). På detta sätt är våra ögon skyddade mot ultraviolett strålning.

Det andra viktiga elementet för bra solglasögon är att säkerställa rätt visuell komfort för oss, även i mycket starkt solljus, och därmed skydda mot bländning och bländande ljusstrålar. Slutligen är det viktigt att när vi tittar bakom våra solglasögon ser vi en kvalitativ, kontrastrik bild. Om dessa tre villkor är uppfyllda kan vi vara säkra på att vi har valt bra solglasögon.

Solglasögon

Vilken solglasögonbågform ska vi välja?

När du väljer bågformen på solglasögon är det värt att överväga vad vi vill använda dem till. För dagligt bruk kan vi välja mellan mindre former, klassiker och till och med extremt stora solglasögon. Det är viktigt att välja en båge som är mest bekväm för oss, passar bra på vårt ansikte. Välj helst solglasögonstorlekar som täcker området runt ögonen också.

Polariserade solglasögon

Polariserade solglasögon linser filtrerar ut horisontellt ankommande bländande ljusstrålar, såsom ljus som reflekterar från vatten, mark, olika ytor, minskar bländning och ger oss därmed en mycket bättre synupplevelse. Det är ett utmärkt val för sport, körning, promenader eller till och med fiske.

Solglasögonkampanj på eOptik.se

Det finns många onlinebutiker som säljer optiska produkter, men det är viktigt att bara köpa från pålitliga och verifierbara platser. Vi handlar endast med originalprodukter, för vilka vi garanterar äkthet. Välj från vårt exceptionella utbud av solglasögon för kvinnor, män och barn.

Varför välja eOptik.se?

  • Originalprodukt - Vi erbjuder endast kvalitetsprodukter från de bästa tillverkarna.
  • Prisgaranti - Om du kunde ha köpt produkten till ett lägre pris från en lokal webbutik vid köptillfället än från oss, kommer vi att återbetala dig 100% av prisskillnaden.
  • Enkelt, snabbt - Efter att ha beställt produkten informerar vi dig kontinuerligt om din beställningsstatus och levererar produkterna till dig så snabbt som möjligt. Vi svarar på dina frågor inom 24 timmar.
  • Säkert - Vi erbjuder 14 dagars återbetalningsgaranti på alla glasögon, bågar eller solglasögon som köps från vår webbutik, och 365 dagars återbetalningsgaranti på kontaktlinser.