Artelac Rebalance (10 ml)
Artelac Rebalance (10 ml)
79 kr
Artelac Rebalance (10 ml)
Artelac Rebalance (10 ml)

Artelac Rebalance (10 ml)

79 kr
Jämför
Fraktmetod Fraktkostnad
PostNord Från 80SEK
UPS Från 80SEK
Internationellt - Post eller UPS Detaljer i kassan
Data
Märke
Tillverkare
Storlek
10 ml
Användning efter öppning
2 Månad
Typ av produkt
Artificiellt ljus
Hyaluronsyra i %
0.15%
Grupp av konserveringsmedel
Innehåller ett konserveringsmedel som är snabbt nedbrytbart.
Namn på konserveringsmedel
Oxyd® (sönderdelas till syre, vatten och salt)
Aktiv ingrediens
PEG400 (polyetylenglykol)
Andra egenskaper
Hialuronsyra
EAN
4030571004875
Hyaluronsyra
Ja
Smörjmedel
Natriumhyaluronat, PEG8000
Innehåll av vitaminer
B12
Artikelnummer
ART_REB_10_ML
Detaljer

Artelac® Rebalance ögondroppar (10 ml)

Bruksanvisning / bipacksedel

Läs bruksanvisningen noggrant - den innehåller viktig information om användningen av produkten. Om du har några frågor, fråga din apotekare, läkare, ögonläkare eller kontakta oss.

BAUSCH+LOMB
Artelac® Rebalance

0,15 % natriumhyaluronater, 0,5 % polyetylenglykol 8000 (PEG 8000) och viktiga elektrolyter.
Avsedd användning: ögonvätning och fuktning av permanenta linser.

Vad är Artelac® Rebalance?
Artelac® Rebalance är en klar, rosa ögondroppslösning som innehåller 0,15 % natriumhyaluronat, 0,5 % polyetylenglykol 8000 (PEG 8000), kaliumklorid, kalciumklorid och magnesiumklorid, natriumklorid, vitamin B12, vatten för injektionsbruk, borsyra och Oxyd (ett skonsamt konserveringsmedel som omvandlas till vatten, syre och salt vid ögats yta).
Den kan användas upp till 2 månader efter öppnandet.

Hur ska jag använda Artelac® Rebalance?
Artelac® Rebalance är en ögondroppslösning för att lindra och lugna ihållande symtom på torra ögon.
Artelac® Rebalance är kompatibel med alla typer av mjuka och styva kontaktlinser under bärning och förbättrar komforten vid bärning av kontaktlinser under hela dagen.

När ska Artelac® Rebalance användas?
Artelac® Rebalance är formulerad för att stanna kvar på ögats yta och ge långvarig återfuktning för alla symtom på torra ögon genom att komplettera det naturliga tårvattnet med viktiga ingredienser. Det är en idealisk produkt för alla som upplever ett brett spektrum av symtom på torra ögon, såsom trötta, stressade, brännande och/eller rinnande ögon.

Torra ögon kan orsakas av:
yttre faktorer, t.ex. omfattande datoranvändning, luftkonditionering, cigarettrök, blåsiga utomhusmiljöer och användning av kontaktlinser.
Andra faktorer, t.ex. vissa mediciner (t.ex. p-piller, antihistaminer, betablockerare, kramplösande medel och diuretika) eller vissa sjukdomar som spelar en roll för utvecklingen av torra ögon.

Hur ofta och hur länge ska jag använda Artelac® Rebalance?
Applicera 1 droppe Artelac® Rebalance på ögat 3-5 gånger om dagen, oftare vid behov. Artelac® Rebalance kan användas varje dag så ofta som det behövs.

Hur ska jag använda Artelac® Rebalancet?
Tvätta händerna innan du använder produkten.

1. Ta bort skyddshatten från flaskans ände före varje användning. Se till att flaskans spets inte rör vid ditt finger.

2. Luta huvudet något bakåt och med den fria handen, använd fingret för att försiktigt dra ned det nedre ögonlocket och håll flaskan vertikalt över ögat med munstycket pekande nedåt. Krama sedan försiktigt på flaskan så att en droppe kommer ut.
Undvik att flaskans topp kommer i kontakt med ögonen eller fingrarna för att förhindra eventuell kontaminering av lösningen.

3. Sätt tillbaka locket efter varje användning.

När ska Artelac® Rebalancet inte användas?

  • Använd inte denna produkt om du är överkänslig mot någon av ingredienserna.
  • Viktig information om användning av Artelac® Rebalance?
  • Lokala överkänslighetsreaktioner har rapporterats mycket sällan. I sådana fall ska behandlingen avbrytas.
  • Rör inte ögonytan med flaskans ände för att undvika eventuell skada på ögonytan eller kontaminering av lösningen.
  • Vänta cirka 15 minuter innan du använder en annan oftalmisk produkt.
  • Använd inte efter utgångsdatumet.
  • Använd inte om förpackningen eller flaskan är skadad.
  • Kassera Artelac Rebalance efter 2 månader från första öppningsdatum.

Förvaring av Artelac® Rebalance
Förvaras vid +2°C till +25°C och skyddas mot ljus!

®/™ är varumärken som tillhör Blauch & Lomb Incorporated eller dess dotterbolag.
© Bausch & Lomb Incorporated
Artelac Rebalance®, november 2017

Distributör:
Bausch & Lomb UK Ltd,
106 London Road,
Kingston upon Thames, KT2 6TN

Artelac® Rebalance innehåller viktiga ingredienser som finns i ögat och i tårar. Bland annat natriumhyaluronat som binder vatten, näringsämnen och renade joner (t.ex. kalium, magnesium, natrium och kalcium) till ögats yta för att återfukta och lindra symtomen. Artelac® Rebalance innehåller också ett tillsatt fuktgivande medel för att förlänga fukttillförselns varaktighet.

Vem rekommenderas den för?
Vid högre ålder minskar tårproduktionen, vilket kompenseras av att ögonlocken hänger ihop, så att färre tårar avdunstar när ögonhålan smalnar av. Hormonella förändringar i samband med klimakteriet, vissa sjukdomar (t.ex. diabetes) och vissa mediciner (t.ex. lugnande medel, preventivmedel) kan också orsaka torra ögon.

Varför?
Ihållande torra ögon kännetecknas av en känsla av främmande kropp, ljuskänslighet, tunga ögonlock och rodnad i ögonen, vilket är ett mycket obehagligt problem. De bakomliggande orsakerna kan inte alltid ändras, men det finns lösningar för att lindra symtomen! Artelac® Rebalance används bäst för att lindra symtomen på ihållande torra ögon orsakade av kronisk tårbrist och för att lugna ögonen.

Produktfördelar
Artelac Rebalance används bäst för att lindra symptomen på ihållande torra ögon orsakade av kronisk tårbrist och för att lugna ögonen. Kronisk tårbrist kan ha flera orsaker, t.ex. inflammation och dysfunktion i tårkörtlarna, dysfunktion i ögonlocken, sensoriska störningar och/eller tårproduktion av dålig kvalitet.

När en eller flera av dessa faktorer äventyrar tårproduktionen blir tårfilmen obalanserad och ett antal obehagliga besvär och symtom kan uppstå: inflammation i ögonytan, rodnad, brännande känsla i ögat, torrhet, ljuskänslighet, trötthet, sandiga ögonkänslor och smärta, som om de inte behandlas kan leda till ytterligare inflammation och skador på hornhinnan. Vissa läkemedel (t.ex. preventivmedel, antihistaminer, betablockerare, antikonvulsiva medel, diuretika), vissa sjukdomar och vissa konserveringsmedel i ögondroppar (t.ex. bensalkoniumklorid, thiomersal) kan också spela en viktig roll för utvecklingen av torra ögon och skador på hornhinnan.

På grund av den komplexa karaktären hos tårproduktionsstörningen finns det begränsade behandlingsalternativ, men de mångfacetterade ingredienserna i Artelac Rebalance är formulerade för att ge långvarig lindring av symptomen på torra ögon. Den ersätter den naturliga tårfilmen och dess viktiga komponenter för att säkerställa en korrekt funktion. Artelac Rebalance hjälper till att stoppa den kedja av händelser som leder till symtom på torra ögon genom att återfukta ögat och skydda dess yta.

Artelac® Rebalance hjälper till att stoppa den kedja av händelser som leder till symtom på torra ögon, återfuktar ögat och skyddar dess yta. Den innehåller ett skonsamt konserveringsmedel (Oxyd®) som bryter ner tåren till dess naturliga beståndsdelar (syre, vatten och salt) när den når ögonytan. Artelac® Rebalance är lätt att använda och tolereras väl, även med kontaktlinser.

Sjukdomar:

Sjukdomar: Kronisk tårbrist
Detta kan orsakas av en mängd olika tillstånd, bland annat inflammation eller dysfunktion i tårkörteln, ögonlocksproblem och sensoriska störningar.

Hormonella förändringar
Hos kvinnor minskar androgennivåerna under klimakteriet, vilket ökar risken för att utveckla åldersrelaterade torra ögon.

Reumatologiska sjukdomar
Till exempel artrit och gikt.

Andra hälsoproblem
Diabetes mellitus, allergiska sjukdomar, eksem, dermatoser, infektionssjukdomar.

Ögonoperationer
Långsiktig lindring av symtomen på torra ögon kan behövas för att underlätta rehabiliteringen efter en operation.

Liknande produkter