Artelac Splash MDO (10 ml),műkönny
Artelac Splash MDO (10 ml),műkönny
59 kr

Artelac Splash MDO (10 ml),műkönny

59 kr
Jämför
Fraktmetod Fraktkostnad
PostNord Från 80SEK (fraktkostnaden beräknas baserat på vikt)
UPS Från 80SEK (fraktkostnaden beräknas baserat på vikt)
Internationellt - Post eller UPS Detaljer i kassan
Data
Märke
Tillverkare
Storlek
10 ml
Användning efter öppning
6 Månad
Typ av produkt
Artificiellt ljus
Hyaluronsyra i %
0.24%
Aktiv ingrediens
Natriumhyaluronat
Andra egenskaper
Fri från konserveringsmedel, Hialuronsyra
Hyaluronsyra
Ja
Fri från konserveringsmedel
Ja
Smörjmedel
Natriumhyaluronat
Artikelnummer
ART_SPL_10_ML
Detaljer

Artelac Splash MDO, 10 ml ögondroppar

Informationsblad

Naturligt uppfriskande och lugnande för torra ögon, lindrar symtom på trötta, irriterade eller till och med rinnande ögon. Med det innovativa flerdossystemet utan konserveringsmedel (PFMD) ger Artelac Splash alla fördelar med lösningar utan konserveringsmedel i en flerdosbehållare. Artelac Splash är en droppe naturlig friskhet som ger omedelbar återfuktning av ögonen.

Om du arbetar eller tillbringar din fritid utomhus

  • Artelac Splash kristallklar oftalmisk lösning
  • Artelac Splash kan användas upp till 6 månader efter öppnandet
  • Artelac Splash innehåller en naturlig hyaluronsyrapolymer (i form av natriumhyaluronat), som finns i det friska mänskliga ögat och i den naturliga tårfilmen.
  • Artelac Splash kan användas för att fukta och återfukta både mjuka och hårda kontaktlinser under användning och gör dem märkbart bekvämare att bära under hela dagen.
  • Artelac Splash är lätt att använda, väl tolererat och säkert.

Läs denna bruksanvisning noggrant - den innehåller viktig information om hur produkten ska användas. Om du har några frågor kan du vända dig till apotekspersonal, läkare eller kontakta oss.

Lösningen innehåller 0,24 % hyaluronsyra (i form av natriumhyaluronat) och som hjälpämnen sterilt vatten, natriumklorid, kaliumklorid, dinatriumfosfatdodekahydrat och natriumdihydrogenfosfatdihydrat. Lösningen innehåller inga konserveringsmedel.

Artelac Splash finns i en 10 ml ögondroppsdispenser.
Den används för att fukta ögat och för att fukta och återfukta mjuka eller hårda kontaktlinser under användning.

  • Artelac Splash används bäst för att fräscha upp och återfukta torra ögon som orsakas av yttre miljöfaktorer. Dessa faktorer påverkas ofta av livsstil och miljö, t.ex. överdriven datoranvändning, inomhusmiljöer med kontrollerad luft, brist på blinkningar, cigarettrök och blåsiga utomhusmiljöer.
  • Vissa läkemedel (t.ex. preventivmedel, antihistaminer, betablockerare, antikonvulsiva medel och diuretika), vissa sjukdomar eller konserveringsmedel i vissa ögondroppar kan också spela en viktig roll för utvecklingen av torra ögon. Artelac Splash återfuktar ögonen för att lindra de viktigaste symtomen på torra ögon, t.ex. torrhet, irritation eller ögontrötthet, en känsla av att vara främmande eller överdriven vattning.
  • På grund av produktens egenskaper kan den också användas effektivt av personer som lider av kroniskt torra ögon.

Hur ofta ska jag använda Artelac Splash?
Ta en droppe Artelac Splash i ögonen när du känner att det behövs. Eftersom Artelac Splash inte innehåller konserveringsmedel kan den användas varje dag och när det behövs.

Viktig information om användning av Artelac Splash
I sällsynta fall kan produkten orsaka en överkänslighetsreaktion och mycket sällan en lokal allergisk reaktion. I sådana fall ska behandlingen avbrytas.
Använd inte produkten om du är överkänslig mot något av dess innehållsämnen.
Säkerhetsinformation för patienter med allvarlig hornhinneskada: mycket sällan har kalciumfosfatavlagringar rapporterats på hornhinnan under användning av fosfatinnehållande oftalmiska beredningar.
För att öka toleransen innehåller Artelac Splash inga konserveringsmedel. Pumpmekanismen gör att Artelac Splash kan användas i 24 veckor (6 månader) efter öppnandet. Använd inte Artelac Splash efter utgångsdatum.

Observera att vid första appliceringen, eller om flaskan inte ska användas under en längre period, bör den pumpas före applicering. När lösningen pumpas ska flaskan hållas med droppdelen nedåt.
Den patenterade pumpmekanismen i Artelac Splash gör att droppen är fri från konserveringsmedel. På grund av detta kan den se annorlunda ut än de droppflaskor som användes tidigare.
Dr. Gerhard Mann Chem.-pharm. Fabrik GmbH

Läs bruksanvisningen eller fråga din läkare om riskerna!

Liknande produkter