Artelac Triple Action (10 ml), ögondroppe
Artelac Triple Action (10 ml), ögondroppe
89 kr

Artelac Triple Action (10 ml), ögondroppe

89 kr
Jämför
Fraktmetod Fraktkostnad
PostNord Från 80SEK
UPS Från 80SEK
Internationellt - Post eller UPS Detaljer i kassan
Data
Märke
Tillverkare
Storlek
10 ml
Användning efter öppning
3 Månad
Typ av produkt
Artificiellt ljus
Hyaluronsyra i %
0.24%
Aktiv ingrediens
Natriumhyaluronat
Andra egenskaper
Fri från konserveringsmedel, Hialuronsyra
EAN
1510000000126
Hyaluronsyra
Ja
Fri från konserveringsmedel
Ja
Smörjmedel
Glycerol, natriumhyaluronat
Artikelnummer
ATA10
Detaljer

Artelac TripleAction ögondroppar (10 ml)

BAUSCH + LOMB

Ögondroppar med opaliserande lösning som innehåller 0,24 % hyaluronsyra (i form av natriumhyaluronat), med ytterligare ingredienser av karbomer, glycerol och lipidkomponent.
Tack vare den avancerade formuleringen är ögondroppen väl tolererad och fri från konserveringsmedel och buffertar.
Ögondroppen levereras i ett avancerat och innovativt konserveringsmedelsfritt multidossystem (PMDF), vilket gör den enklare att använda och säker.
Återfuktar ögonen. Tillhandahåller de ingredienser som behövs för tårfilmens alla tre lager, förbättrar återfuktningen av ögonytan vid torr ögonkänsla.
Ger kraftfull återfuktning samtidigt som den stannar kvar på ögonytan för omedelbar och långvarig lindring av symtomen.
Idealisk för dem som lider av de olika symtomen på torra ögon (trötta, stressade, brännande och/eller rinnande ögon, sandiga ögon).

Torra ögon kan orsakas av:

 • Externa faktorer, t.ex. överdriven användning av datorer, luftkonditionering, uppvärmning, cigarettrök och blåsiga utomhusförhållanden och/eller användning av kontaktlinser.
 • Andra faktorer, t.ex. vissa mediciner (t.ex. p-piller, antihistaminer, betablockerare, kramplösande medel och diuretika) eller vissa sjukdomar som spelar en roll för utvecklingen av torra ögon.

Använd inte denna produkt om du är överkänslig mot någon av ingredienserna.

Bruksanvisning / bipacksedel

Sammansättning: 0,24 % natriumhyaluronat, karbomer, glycerol, lipidkomponent (medelkedjiga triglycerider), natriumhydroxid och vatten för injektion.

Användning: fuktgivande ögondroppar

Vad är Artelac TripleAction? Artelac TripleAction är en opalin ögondroppe i lösning som innehåller 0,24 % hyaluronsyra (i form av natriumhyaluronat), med ytterligare ingredienser av karbomer, glycerol, lipidkomponent (medelkedjiga triglycerider), natriumhydroxid och vatten för injektion. Tack vare den avancerade formuleringen är ögondroppen väl tolererad och fri från konserveringsmedel och buffertar. Ögondroppen presenteras i ett modernt och innovativt konserveringsmedelsfritt multidossystem (PFMD), vilket gör den lättare att använda och säkrare. Den kan användas upp till 6 månader efter öppnandet.

Vad kan Artelac TripleAction användas till? Artelac TripleAction återfuktar ögat. Den ger de ingredienser som behövs för tårfilmens alla tre lager och förbättrar fuktningen av ögonytan vid torr ögonkänsla.

När ska Artelac TripleAction användas? Artelac TripleAction är inspirerad av sammansättningen av den naturliga tårfilmen. Den innehåller naturlig fuktgivande hyaluronsyra (i form av natriumhyaluronat), som finns i friska mänskliga vävnader och i den naturliga tårfilmen. Artelac Triple Action innehåller också två ytterligare fuktbevarande ämnen: glycerol och karbomer. Artelac Triple Action innehåller också en ytterligare lipidkomponent. Detta gör att Artelac Triple Action kan stödja alla tre lagren i tårfilmen: lipid, vatten och mucin.

Artelac TripleAction har utvecklats för att ge kraftfull återfuktning samtidigt som den stannar kvar på ögats yta för omedelbar och långvarig lindring av symtomen. Den är idealisk för dem som lider av olika symtom på torra ögon (trötta, stressade, brännande och/eller rinnande ögon, sandiga ögon).

Torra ögon kan orsakas av:

 • yttre faktorer, t.ex. överdriven datoranvändning, överdriven användning av datorer och luftkonditionering, uppvärmning, cigarettrök och blåsiga utomhusförhållanden och/eller användning av kontaktlinser.
 • Andra faktorer, t.ex. vissa mediciner (t.ex. p-piller, antihistaminer, betablockerare, antikonvulsiva medel och diuretika).
 • eller vissa sjukdomar som spelar en roll i utvecklingen av torra ögon.

Hur ofta och hur länge ska jag använda Artelac TripleAction? Vid behov droppar du en droppe Artelac TripleAction i ögat. Du kan använda den varje dag och så ofta du vill. Det finns ingen övre gräns för hur länge du kan använda det.

När ska Artelac TripleAction inte användas? Använd inte denna produkt om du är överkänslig mot någon av ingredienserna.

Viktig information om användningen av Artelac TripleAction:

 • Lokala överkänslighetsreaktioner har sällan rapporterats. Behandlingen ska avbrytas i sådana fall.
 • Produkten kan orsaka tillfällig suddig syn efter inokulering, vilket kan försämra förmågan att köra bil och använda maskiner.
 • Rör inte ögonen med behållarens spets eftersom detta kan orsaka ögonskador eller kontaminering av lösningen.
 • Skaka av eventuella kvarvarande droppar efter applicering.
 • Omsorgslös applicering som inte sker i enlighet med bruksanvisningen kan leda till att produkten glider ur handen och eventuellt orsaka ögonskador.
 • Kontaktlinser måste tas bort före användning.
 • Vänta minst 15 minuter innan du applicerar en annan oftalmisk produkt eller återinsätter kontaktlinser.
 • Använd inte efter utgångsdatumet.
 • Använd inte om förpackningen eller behållaren är skadad.
 • Förvaras utom räckhåll för barn!

Förpackning: Artelac TripleAction levereras i en 10 ml ögondroppskartong.

Hur ska Artelac TripleAction förvaras? +1 - +25°C Förvaras mellan Behållarens utformning gör att Artelac TripleAction kan användas i upp till 6 månader efter öppning.

Hur använder man Artelac TripleAction? Uppmärksamhet! Före första användningen och om behållaren inte har använts på länge:

Hur ska jag använda Artelac TripleAction? Uppmärksamhet! Före den första användningen och om behållaren inte har använts på länge:

 • Ta bort locket och vänd behållaren upp och ner och tryck upp till 20 gånger i rad tills en droppe faller ut. Behållaren är nu klar för användning.
 • Tvätta händerna före användning och håll behållaren enligt instruktionerna!
 • Ta bort skyddshatten från behållarens topp före varje användning. Rör inte fingrarna eller andra ytor med behållarens spets för att förhindra eventuell kontaminering av lösningen.
  Vänd behållaren upp och ner och luta huvudet bakåt. Dra försiktigt ned det nedre ögonlocket med fingrarna på din fria hand, håll behållaren vertikalt över ögat och tryck på pumpmekanismen för att få en droppe lösning i ögat. Se till att behållarens spets inte kommer i kontakt med ögat för att undvika skador. Stäng sedan ögonen och rotera dem långsamt med ögonlocken stängda så att lösningen fördelas ordentligt över ögats yta.
 • Omedelbart efter användning skakar du ut eventuella kvarvarande droppar och sätter tillbaka skyddshatten på behållarens torra spets.
 • Den innovativa pumpmekanismen i Artelac TripleAction gör att ögondropparna är fria från konserveringsmedel och ger samtidigt en bekväm droppning. Den fyllnadsvolym som anges på förpackningen kan användas helt från behållaren. Tack vare behållarens utformning återstår endast en liten mängd lösning i behållaren.

P1CZHUEEO2 42694PB999/2-CZ+

Distributör:
Veleant Pharma
Hungary Kft.
1025 Budapest, Csatárka út 82-84.

Senaste revidering av denna bipacksedel: maj 2017.

Liknande produkter