EasySept Hydro+ (360 ml)

Kontaktlinslösningar
179 SEK
Information om lagret kommer att visas inom kort.
- +

Info

Märke
EasySept
Tillverkare
Bausch & Lomb
Storlek
Över 360 ml
Typ
Peroxidos
Produktkod
ESHP360

Detaljer

EasySept Hydro+ (360 ml), peroxidbaserad kontaktlinsvätska med fodral

Uppmärksamhet! EasySept Hydro+ (360 ml) kontaktlinsvätska innehåller peroxid. Vänligen följ bruksanvisningen för användning!

PRODUKTBROSCHYR

DEN HÄR BROSCHYREN INNEHÅLLER VIKTIG INFORMATION OM ANVÄNDNINGEN AV PRODUKTEN OCH SÄKERHETSINFORMATION. LÄS DEN NOGGRANT OCH FÖRVARA DEN FÖR FRAMTIDA REFERENS! FELAKTIG LINSVÅRD KAN LEDA TILL ALLVARLIGA ÖGONPROBLEM.

Bauch & Lomb tillverkare EasySept Hydro+ 360 ml kontaktlinsvätska är en peroxidbaserad vätska som lämpar sig för rengöring och desinfektion av alla typer av mjuka kontaktlinser, inklusive silikonhydrogel och gaspermeabla linser. Avlägsnar effektivt smuts och proteiner som ansamlas på linserna under användandet.

Hur EasySept Hydro+ (360 ml) peroxidkontaktlinsvätska fungerar

Lösningen består av 3 % väteperoxid, som fungerar som ett desinfektionsmedel och effektivt dödar alla patogena mikroorganismer.
EasySept Hydro+ 360 ml peroxidkontaktlinslösningen avlägsnar föroreningar och avlagringar under rengöringsprocessen för att säkerställa att lösningen neutraliseras effektivt och inte orsakar obehag eller skada när rena linser sätts på.

Användning av EasySept Hydro+ (360 ml), en peroxidbaserad kontaktlinsvätska.

När du använder EasySept Hydro+ (360 ml) peroxidbaserad kontaktlinslösning är det mycket viktigt att du följer nedanstående procedur.

 1. Hantera alltid linserna med rena händer. Tvätta och torka händerna med en ren handduk innan du hanterar linserna.
 2. Kontrollera att den medföljande hållaren innehåller neutraliseringsplattan.
 3. När du har tagit bort linserna från ögonen lägger du dem i handflatan och droppar sedan 2-4 droppar EasySept Hydro+ (360 ml) peroxidbaserad kontaktlinslösning på dem och gnuggar försiktigt linserna.
 4. Öppna fodralet och placera en kontaktlins i taget i var och en av kontaktlins-korgarna. Se alltid till att du lägger den vänstra linsen i korgen märkt L och den högra linsen i korgen märkt R. Stäng försiktigt korgarna.
 5. Fyll fodralet med peroxidlösningen upp till den markerade linjen och skruva sedan på locket på fodralet.
 6. Låt reaktionen reagera i minst 6 timmar. Håll fodralet upprätt och vänd eller skaka det inte under processen.
 7. Den kemiska reaktionen är avslutad när inga fler bubblor syns i vattnet när peroxiden bryts ned.
 8. Efter 6 timmar kan linserna tas bort och den återstående lösningen hällas ut. Skölj hållaren med saltlösning och låt den torka.
 9. Före insättning kan linserna sköljas med en ren saltlösning. Skölj aldrig linserna med peroxidlösning.

Viktiga varningar:

 • Använd aldrig peroxidlösning direkt på ögonen eftersom det kan orsaka allvarliga skador. Sätt inte linser i ögonen som har kommit i kontakt med en lösning som inte har neutraliserats.
 • Använd aldrig en konventionell kontaktlinshållare med peroxidlösning. Använd endast en hållare med en speciell neutraliseringsplatta som följer med vätskan.
 • Ta inte ut linserna ur den speciella hållaren förrän neutraliseringsprocessen är avslutad (minst 6 timmar).
 • Överfyll aldrig hållaren med neutraliseringsmedlet. Spilld, icke neutraliserad lösning kan oavsiktligt komma i kontakt med linserna eller dina fingrar och orsaka skador.
 • Detta är inte en universell skötselprodukt! Använd enligt rekommendation från din optiker.

Åsikter

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och bli en av de första att få reda på våra kampanjer och nyheter.